Gisteren was het 50 jaar geleden dat de legendarisch Volvo P1800 voor het eerst aan de pers getoond werd. Dit is gisteren in Kungälv bij Hotel Fars Hatt herdacht, dezelfde lokatie als 50 jaar geleden.

Aanwezig waren de personen achter de Volvo P1800, waaronder ontwerper Pelle Pettersson (“nooit kunnen denken dat het ontwerp zo sterk zou zijn dat het nu nog steeds bewonderd wordt”), projectleider Gösta Vallin (“de Engels autobouwers van Jensen deden hun best, wij wisten al snel dat wij het beter konden”) en testingenieur Rune Fritsby (“basis was een Amazon”).
In

Tussen april 1961 en juni 1973 zijn er zo’n 48 duizend auto’s geproduceerd.

Enkele foto’s van 50 jaar geleden en gisteren.

1961 Volvo P1800 voor Hotel Fars Hatt in Kungälv

2011 Volvo P1800 voor Hotel Restarant Fars Hatt in Kungälv

Voor mij persoonlijk heeft de kerk in Kungälv en Hotel Fars Hatt ook een bijzondere betekenis. In 2004 zijn Malin en ik getrouwd in de kerk van Kungälv. Later op die dag hadden we een groot feest in Fars Hatt!

Meer informatie:
Zweedse Volvo P1800 club
Wikipedia