One of my favorite summer recipes, a salad of roasted vegetables. With eggs, paprikas tomatoes, onions, garlic, olives and anjovis. Topped with a dressing of lemon and olive oil.

Ingrediënten
2 eieren
3 groene paprika’s
3 vleestomaten
2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
zout
(versgemalen) peper
1 blikje ansjovisfilets
12 zwarte olijven zonder pit

Bereiden
Grill voorverwarmen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, pellen en in partjes snijden. Paprika’s, vleestomaten en uien ca. 15 cm onder grill schuiven en in 15-20 minuten roosteren tot groente begint te blakeren. Groenten afgedekt laten afkoelen, schil en zaadjes van tomaten en paprika verwijderen. Groente in kleine blokjes snijden en op schaal leggen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Citroensap, olie, komijn, zout en peper naar smaak toevoegen en tot dressing kloppen. Dressing door groenten scheppen. Ansjovis afgieten en olijven halveren. Salade garneren met ansjovis, olijven en partjes ei.

Met dank aan Allerhande maart 2003