Dit seizoen was de top in de Eredivisie een stuk breder dan de vorige jaargang. Ajax, FC Twente, PSV, Feyenoord, AZ en SC Heerenveen stonden geruime tijd binnen zeer korte afstand van elkaar. Lang was er daarom sprake van een heuse topzes. Woensdag mocht Ajax zich ook officieel tot de beste van Nederland kronen.

Ajax prolongeert door de overwinning het landskampioenschap. Na de felbegeerde derde ster van vorig seizoen, die een einde maakte aan een periode zonder titel sinds 2004, is nu dus het 31ste landskampioenschap een feit. Die titel is de vierde sinds de eeuwwisseling: in 2002, 2004 en vorig jaar was Ajax ook al de beste ploeg van Nederland.

Met de vierde titel in de laatste twaalf jaar moet Ajax PSV nog wel altijd boven zich dulden. De Brabanders waren zeven keer de sterkste, terwijl AZ en FC Twente in de voorbije twaalf jaar beiden één keer verrasten (2009 en 2010). Ook over de laatste tien jaar gerekend heeft PSV dus nog een titel meer dan de Amsterdammers.

Alles over het 31ste landskampioenschap van Ajax