V70 1,6D DRIVe är en av de snålaste familjebilarna som byggs för närvarande, men nu får oljebrännaren från Torslanda konkurrens – från de egna leden! Olja eller gas, vad är smartast?

Resultatet av detta står fullständigt klart när man öppnar bakluckan på V70 2,5FT DRIVe, som bilen heter. Det ser nämligen halvfullt ut – när det är tomt! Bagagegolvet är höjt 15 centimeter, och av bilens 555 VDA-liter återstår runt 370. Reservhjul och balja under golvet kan man glömma. Där ligger istället tre gastankar i kompositmaterial, som totalt rymmer 23 normalkubikmeter (Nm3) – med en försiktig gasfot goda för knappt 30 mils räckvidd. En 70-liters bensintank (som på alla andra V70-verioner) ligger under baksätet.

v70 bifuel drive

More…www.automotorsport.se

Populära miljöbilen Volvo V70 2,5FT med lättrycksturbo och 200 hästkrafter kan nu också köras på biogas eller naturgas, vid sidan om etanol och bensin. Detta är möjligt med hjälp av efterkonvertering som företaget Alternative Fuel Vehicles genomför.

– Detta är ett genombrott! Sedan vi förlorade möjligheterna att erbjuda bi-fuelmodeller till våra miljöbilskunder för något år sedan har vi jobbat intensivt för att finna en alternativ lösning så länge den internationella efterfrågan på gasfordon inte är tillräckligt stor för att Volvo Personvagnar ska kunna återuppta fabrikstillverkning av gasfordon. Efterkonvertering är den näst bästa lösningen, säger Volvo Personbilar Sveriges vd, Thomas Andersson, och fortsätter:

– Genom att företaget Alternative Fuel Vehicles i Göteborg, som är specialiserat på gaskonvertering, nu kan erbjuda en mycket tillfredställande och lovande lösning för vår Volvo V70 2,5FT, har vi beslutat rekommendera detta företag för gaskonvertering till de V70-köpare som vill ha en säker och funktionell gasbil. Vi tror mycket på gaskonverteringen och välkomnar även andra aktörer som kan visa upp lösningar som lever upp till våra höga krav.

More… www.teknikensvarld.se

Volvo V70 AFV Bi-Fuel får större lastutrymme
Det var i slutet av 2009 som Volvo återigen kunde erbjuda miljömedvetna kunder en gasdriven bil, nämligen V70 AFV Bi-Fuel. Men helt friktionsfritt har det inte varit då kunder kritiserat bagageutrymmets tillkortakommanden. Nu råder AFV och Volvo bot på det.

När Volvo presenterade V70 AFV Bi-Fuel för drygt ett år sedan var det många som sa ”äntligen”, men lika många tyckte det var synd att gastankarna i bilen gav ett förhöjt bagagerumsgolv med 15 centimeter. Sedan lanseringen har kritiken växt sig starkare, framför allt från taxichaufförer och andra kommersiella brukare, eftersom det förhöjda golvet har påverkat lastförmågan och användbarheten.

Men nu har AFV – Alternative Fuel Vehicles i Göteborg – modifierat gastankarna. I stället för att ha tre större gastankar är V70 AFV Bi-Fuel, från och med mitten av april, försedd med fyra mindre tankar i kompositmaterial. Detta har medfört att man kunnat sänka lastgolvet med sex centimeter vilken ökar lastvolymen till 460 liter samtidigt som lucköppningens höjd ökar till 63 centimeter, något som möjliggör inlastning av vitvaror och köksskåp som normalt mäter 60 centimeter på bredden.

More… www.teknikensvarld.se

V70 bifuel

Volvo V70 II Bi-Fuel R-Design
Fordonsår: 2011
Miltal: 7 488 Mil
Drivmedel: Bensin/gas
Färg: Magic blå Metallic
Ort: Trelleborg
174.700 kr

v70 borås

Volvo V70 II Bi-Fuel Momentum
Fordonsår:2010
Miltal:4 249 mil
Drivmedel:Bensin/gas
Färg:Magic blå Metallic
Växellåda:Manuell
Karosseri:Kombi
Reg.nr:KFK609
Pris: 189.000 kr

More used Volvo BiFuel (bensin och gas) .. www.volvocars.com

More information:

www.forumgas.se
www.gasbilen.se
www.afv.nu